Home

Nieuws

 
Wij heten u van harte welkom op onze website. Op onze site vindt u uitgebreide informatie over onze typen koetsen en specifieke onderdelen hiervan. Wij staan borg voor kwaliteitswagens die in eigen werkplaats worden ontworpen en gebouwd, geheel naar wens van de klant, zowel paarden- als ponywagens.

Aluminium Carriage bestaat al meer dan 10 jaar en is in de zomer van 2009 overgenomen door Gerard Baggermans van BTM, echter de vertrouwde naam Aluminium Carriage blijft verbonden aan de koetsen evenals de ondersteuning van Peter de Laat zelf. Hij zal zijn kennis overdragen en meedenken aan mogelijke verbeteringen van de koetsen.

In de afgelopen periode zijn vele nieuwe eigenschappen ontwikkeld en toegepast.

Het veringsysteem, waaraan we onze bekendheid te danken hebben, werd verder aangepast. Daarnaast zijn semionafhankelijke assen onder de wagen gekomen, die volledig in rubbers zijn opgehangen met schokdempers. Het rubber heeft de eigenschap trillingen, die ontstaan in het wiel, niet langer doorgegeven aan het frame. De menner ervaart daardoor nog meer comfort. Tenslotte, wanneer de rem wordt gebruikt, be´nvloedt dit de vering niet. Hierdoor ontstaat er geen geklapper van de assen en blijft de wagen stabiel. De combinatie van een aluminium frame en het nieuwe veringsysteen, maakt onze wagens erg licht.

De bestaande wagens krijgen enkele aanpassingen, niet alleen op technisch vlak, ook aan het oog is aandacht besteed. De wagens krijgen een nieuwe, moderne look en zijn nu verkrijgbaar in diverse kleurentinten en -combinaties van deze tijd.

In de toekomst willen we de koetsen blijven ontwikkelen en optimaliseren. Voor zowel de recreatiemenner als de professionele menteams. Mocht u vragen of opmerkingen hebben of u wilt meer informatie over onze koetsen? Neem dan contact met ons op.

Met hartelijke groet,
Namens Aluminium Carriage,


Gerard Baggermans
Directeur